Fredag!

Och inte vilken fredag som helst, utan fredag innan en ledig vecka! Det ska bli mysigt att vara hemma en vecka igen, även om det är rätt tyst och skönt att jobba också, hehe. Denna vecka har varit rätt hektisk dock, vi håller på att byta affärssystem på jobbet och det rullas ut nu så det är mycket utbildningar i de nya systemen som ska klämmas in bland det vanliga jobbet. Och så när man tycker att man har gjort en bra plan för veckan så ringer en kund som vill skicka prover och ha dem analyserade, helst i går. Så då får man ju försöka klämma in det också!

Av den anledningen jobbade jag halva dagen i Borås i går, och tog eftermiddagen hemma då jag hade möte och utbildning 13-17. Sista timmen utbildning var bara eget arbete dock, ett ”leka runt” i det nya systemet, så den skippade jag igår faktiskt, jag tar igen det en annan dag om det behövs. Jag hann då säga hej till Axels föräldrar innan de åkte tillbaka till stugan, sen åt vi middag och så tog jag med mig barnen ut till djuren och stallet. Hönsen togs in, fåren fick kvällsmat, kaninerna fick nytt hö och så var det min mockdag. Barnen hjälpte till! Det var inga hästar vid stallet så barnen kunde vara med utan bekymmer. Nora tyckte vi skulle rida, hon hämtade Assims grimma och tog med sig in i hagen, så gulligt!!

Men det var lite för sent för det, och det började regna! Barnen plaskade runt i vattenpölarna en stund medan jag fixade det sista i stallet; skruvade fast en bräda som lossnat och skruvade upp en krok som jag (Kaprifol) rev ner för några veckor sen.

En av hästarna i stallet, Anna, gillar att stå inne när det regnar och kom snart gåendes när det började droppa från himlen. Det är väl det bästa med lösdrift, att hästarna kan gå in (och ut) när det själva vill? Det regnar ju gärna lika mycket dagtid som nattetid.

Idag har jag förresten fått starttider och information om söndagens pay and jump på terränghinder, på travbanan i närheten. Jag är i startgrupp 13.00 vilket betyder att jag får tillträde till travbanan 13.00-13.15 och galoppera fram och se hur det ser ut, tillsammans med sju andra ekipage. 13.15 startar vår startgrupp och då är jag nummer sex ut. Det ska bli jätteroligt och spännande! Det ska finns hinder i två olika höjder (ca 50-60 och 80-90) och jag tänker att man kanske kan växla lite mellan vilka hinder man hoppar, beroende på utformning och känsla för dagen. Inleda med de lägre hindren så vi kommer igång, och ta några av de högre sen kanske? Ah vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.