Från lekstuga till hönshus

Äntligen var det dags för hönsen att få sitt nya hus installerat! Jag missade tyvärr det mest spännande momentet när huset skulle förflyttas från Nils och Marshas trädgård och upp till hönsgården. Axel var otroligt kommunikativ i vanlig ordning och rapporterade ”Jodå. Det gick.” när jag höll på att dö av nyfikenhet på jobbet. Lyckligtvis tog han några bilder också!

Grymt snällt av Nils och Marsha att ge oss huset, och himla bra att Pontus kunde flytta det åt oss!! Kolla så bra det blir!

Jag tog mig hem lite tidigare från jobbet så vi skulle hinna fixa inredningen i huset innan hönsen skulle gå och lägga sig för kvällen. Först ut var sittpinnar och ”bajslåda”.

Och sen skulle redena upp på väggen! Mycket IKEA-grejer blir det här! Bajslådan hittade vi för 75kr i fyndhörnan, hyllan köpte jag ju begagnad men även den är från IKEA (kallax) och de tjusiga gröna lådorna är från stuva-serien. Komplett med ägg i redet så hönsen verkligen fattar vad de ska göra där inne, hehe.

Sen behöver ju hönsen kunna ta sig in och ut till sin hönsgård också, och då passar ju baksidans fönster ypperligt.

Vis av tidigare erfarenheter byggde vi en liten farstu-kvist även här så det inte blåser eller regnar rakt in i huset.

Ja det var så långt vi hann innan barnen behövde middag och hönsen började undra var de skulle sova i natt. Vi körde ut deras gamla hus bort till trekanten så de inte går in där i stället och så försökte vi locka in dem men det gick inte. Så vi lämnade både dörren och hönshuset öppet och gick för att äta middag. När jag gick ut efteråt hade hönsen som brukar sova i hönshuset hittat in alldeles själva. Hönan McNugget och de sju kycklingarna har hittils sovit i en låda inne i ladan och hade gått och lagt sig där som vanligt, så jag stängde lådan och bar in även dem i det nya hönshuset.

Det som saknas nu är en trappa/stege till fönstret både på insidan och på utsidan, och så ska vi hänga upp mat-och vattenskålarna i taket. Hönsgården ska tätas lite också, så som det ser ut nu kan kycklingar och lika små djur gå under hönshuset och in/ut från hönsgården, och det är ju inte så lyckat. Men det är på plats och det går att använda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.