Fiskakuten

Som ni kanske vet har vi länge funderat på att avveckla vårt akvarium. Vi har tröttnat lite på det, dels för att fiskarna förökar sig något så kopiöst, dels för att vi har problem med pumpen. Båda dessa grejer bidrar till att det blir dålig balans i vattnet och det växer igen med alger hela tiden, och ser bara konstant skitigt ut även om jag gör rent ofta och rengör pumpen flera gånger i veckan. Jag la därför ut lite annonser för att försöka sälja fiskarna (billigt!!) men det var svårt, dels för att facebook inte tillåter att man säljer djur där, och dels för att det inte verkade vara så stort intresse. Men det känns ju inte så kul att bara döda alla fiskar?

Då fick jag ett tips, fiskakuten! En facebook-grupp där man kan omplacera fiskar. Jag blev medlem och la ut en annons och en timme senare lämnade jag över en hink med alla fiskar i till en som kom med bil. Och i morse kom det en och hämtade de tre räkorna och en mal som jag inte hittade igår. Smidigt va!

Och tänk att vi gör oss av med lite djur för en gångs skull, och inte bara skaffar fler!

Så nu kan vi tömma akvariet på vatten och ställa ner det plus ”inredningen” i källaren i väntan på att någon annan i familjen vill ha fiskar. Kanske barnen tycker det är roligt när de blir större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.