Förmåner på jobbet

Det är en förmån i sig tycker jag, att ha möjlighet att jobba hemifrån och jag är grymt tacksam över att jag kan det i mitt arbete. Inte varje dag, men 1-2 dagar i veckan är guld värt. I och med den rådande pandemin är vi dessutom uppmuntrade till att göra just detta, och jag har flera kollegor som jobbar hemifrån i stort sett hela tiden. Däremot kommer det ju vissa nackdelar med att sitta hemma och jobba och det är ju att man kanske inte har den bästa platsen att sitta på. Jag var rätt nöjd med att har gjort i ordning mitt ”kontor” nere i källaren, där är det lugn miljö och bra belysning. Ett gammalt skrivbord och en köksstol att sitta vid.

Just det senare har kanske inte varit det bästa och därför blev jag himla glad när jobbet annonserade en ny förmån; vi fick tillgång till 7500kr att köpa kontorsmaterial till vårt hemmakontor! Det kunde vara allt från elektronik till belysning till skrivbord och skrivbordsstol. Vilken grej va! De inhandlade sakerna skulle dessutom tillhöra medarbetaren, inte så att man liksom lånade grejerna och får lämna tillbaka dem, utan man får behålla dem.

Därför har jag tagit emot en leverans här hemma, av just ett skrivbord och en stol. Jobbet har avtal med Rekomo, som köper och säljer begagnade möbler och jag fick därmed även gratis frakt hem till dörren och 10% rabatt genom att handla via dem. Extra bra med second hand tycker jag, man måste inte alltid ha nya grejer!

Min rumpa kommer tacka mig snart, det är avsevärt bekvämare att sitta på en ordentlig skrivbordsstol jämfört med en köksstol, när man sitter ner längre stunder. Skrivbordet är höj-och-sänkbart och även det bidrar ju till en ökad komfort och ergonomi.

Nu ska jag bara få upp den extra dataskärmen också så sitter jag lika bra hemma som på jobbet! Om inte bättre, eftersom hönsen knatar förbi utanför fönstret ibland!

1 tanke på “Förmåner på jobbet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.