Uppföljning

Som ni kanske minns hade Loke återigen ett blåsljud på hjärtat vid 3-års kontrollen på BVC för någon vecka sen. Idag hade vi tid på Alingsås Sjukhus för vidare kontroll. Det var endast en förälder som fick följa med, och inga syskon, så Axel tog Nora och jag och Loke åkte dit tillsammans.

Vi hann leka lite i väntrummet innan vi fick komma in för undersökning. Vi fick svara på lite frågor relaterade till Lokes hälsa och sen undersökte läkaren honom lite; kände på pulsen på armarna och i ljumskarna och lyssnade på hjärtat. Hon kunde inte höra något blåsljud så en till läkare kom in med ett bättre stetoskåp, och då kunde de höra blåsljudet. Det hördes inte från rygghållet, och det lät mindre när han låg ner. De var båda överens om att det högst troligt är ett ofaligt blåsljud, eftersom det dessutom verkar komma och gå lite. Men vi fick ändå komma in till en sköterska och ta EKG på Lokes hjärta.

Loke var jätteduktig, själva EKGt tyckte han nog var lite spännande.

EKGt såg jättefint ut så vi var snart klara. Blåsljudet kommer fortsättas hållas lite koll på och det är inte omöjligt att vi får en remiss till att även göra ultraljud på hjärtat, men det är högst sannolikt inget att oroa sig för.

2 tankar på “Uppföljning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.