Helkväll i stallet

Igår anlände mina skär till klippmaskinen, efter endast en vecka hos Lyckliga Fåret Skärsliperi. De har en väldigt bra blankett på hemsidan som jag skickade med skären, och fyllde där i ”ja” på frågan om de skulle byta ut nåt om det var utslitet eller trasigt, eftersom jag ju hade problem med skären. Och när de kom tillbaka visade det sig att ”fästena/öronen” till skären behövde bytas ut. Nyslipade och vassa var dem också, och de skickade även med oljan som jag beställt. Himla bra service!!

Så fort barnen hade somnat sprang jag ut till stallet, ivrig att prova klippmaskinen igen. Jag kom dock på att jag glömt ladda den efter att jag klippt Kaprifol med Camillas skär, men jag tänkte att det kanske går en stund i alla fall! Assim togs in och borstades.

Det kan väl knappast bli ett svårare test för maskinen än detta fluff?

Men den fungerade klockrent! Så skönt! Och se vilken fin ponny det fanns där under all päls! Lite rund om magen fortfarande, men va fasen, han går på fri tillgång på hö. Så glad över att han ändå verkar klara det rätt bra.

Och jag hade ju som sagt inte laddat klippmaskinen, men den orkade faktiskt klippa Assim nästan helt klart. Jag hann inte riktigt klart under hakan, men det kan jag ta en sax till. Och så hade jag ju kunnat snygga till det mer, men han kommer väl behöva klippas igenom snart, så jag skiter nog faktiskt i det. Det är funktionsdugligt! Och han blev snyggare också tycker jag.

Han fick röra på sig också i form av tömkörning och han var riktigt fin och duktig. När han var klar var klockan lite efter nio ungefär, men jag tänkte att jag är ju ändå ute i stallet så det är väl lika bra vi tar och motionerar Kaprifol också!

Jag skrittade fram henne i mobillampans sken runt hagarna och förutom att det gamla hönshuset tydligen var dödligt farligt, så skrittade vi på fint. Sen tog jag ett par varv inne på banan, jag ville gärna rida lite där med träningen i färskt minne för både mig också hästen, men inte så mycket ifall Kaprifol hade träningsvärk. Men hon kändes fin! Skänkelvikningarna gick mycket bättre idag, och hon var allmänt rätt fin. Skoj skoj! Idag får hon välförtjänt vila och så får vi se hur vi lägger upp resten av veckan sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.