Tisdagen

Igår jobbade jag hemifrån, jag hade samlat ihop diverse rapporter som skulle skrivas så det rullade på. Vid lunchtid tog jag en paus för lunch och hämtning av Loke på förskolan, Assim fick hänga med! Jag har ju alltid haft sällskap med mig när jag har hämtat Loke med ponny på förskolan förut, men nu testade jag att gå själv och faktiskt binda fast honom utanför förskolan. Jag tog med mig en näve hö, men det hade ju inte behövts, det fanns ju gott gräs där! Ponnyn rörde sig inte en decimeter på tiden jag var inne och plockade upp Loke, smidigt! Min förhoppning är att Axel kan tänka sig att göra det här nån dag i veckan, så får jag lite hjälp med motionen av ponnyn, och Loke får rida lite mer. Och nu vet jag ju att det funkar utmärkt att parkera Assim utanför.

När Assim var ute i hagen igen lämnade jag över Loke till Axel och Nora, som precis vaknat efter sin sovstund, och gick ner och jobbade igen.

När jag var klar för dagen blev det lite lek och småfix. Axel slipade lite i Noras rum och påbörjade lite målning.

Vid femtiden åkte Loke och Axel för att hämta Nils vid tåget, och jag och Nora gick ut och nattade alla djuren. Fåren fick mat, kaninen fick klapp och lite grönt som vi plockat ute och hönsen blev tilltittade. De är ju numera inte tillåtna utanför hönsgården eftersom jordbruksverket upprättat ett nivå 2- område för hela Sverige, med avseende på att förhindra spridning av fågelinfluensa. Fjäderfä för industriell produktion ska hållas inomhus, men hobbyflockar för eget bruk är tillåtna att hållas inhägnade. Mat och vatten ska serveras inomhus. Skönt att vi numera har ett lite större hus till dem så de har lite mer plats! Om en och en halv vecka kommer Britts fyra kycklingar flytta hem till henne också, så då blir det lite färre höns också. På sikt är det även tre tuppar som kommer hamna i grytan, men de får växa till sig lite till först.

När alla djur var nattade gick jag och Nora ner till Marsha och hann hjälpa henne lite med middagsförberedelserna innan pojkarna kom tillbaka. Nils fyllde år så vi var där nere och åt pizza och tårta!

Vi var där tills det blev dags att lägga barnen och när det var gjort fortsatte jag att måla i Noras rum.

Får se om det blir två eller tre lager med färg för att täcka den blåa färgen.

Sen kom vi på också att det inte var så roligt att slipa/skrapa garderobsdörrarna så vi har bestämt att vi gör nya i stället. Vi har material redan så det blir ingen direkt extra kostnad, och går nog smidigare! Så lite sågning och massa målning framöver, så kan det nog bli fint här inne också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.