Utflykt

Ni ska få en helgsumering i morgon, men den roligaste aktiviteten för min del var förmiddagens tur till travbanan!

Jag lastade (inte kastade som telefonen ville skriva) Kaprifol i släpet vid nio i förmiddags och hon gick på direkt. Och gick ut igen, men andra gången fick jag stänga bakom henne. Duktig häst! Vi åkte sex kilometer bort till travbanan som jag velat åka till hur länge som helst. Men först var det inte tillåtet för ridhästar och sen är ju livet som det är, det är inte alltid så enkelt att göra saker även om man vill. Men nu blev det av!

Kaprifol var väldigt på tå vid ankomst så jag var glad över att jag hade pratat med Elin som bor och har sina hästar vid travbanan. Hon och hennes ena häst gjorde oss sällskap! En trygg kille som visade vägen ner till banan. Det brukar vara låg aktivitet på banan på söndagar, därav är det numera öppet för ridhästar då. Det var en travhäst där när vi kom och den joggade bara fram lugnt inför träning på djupsandbanan intill. Kaprifol kikade lite på ekipaget första gången de travade förbi oss, men sen brydde hon sig knappt, skönt. Det är annars en sån där klassisk grej att bli livrädd för.

Vi skrittade fram hästarna ordentligt och sen travade vi ett par varv. Ett varv är en kilometer långt. Sen blev det en skrittpaus och därefter dags för galopp! Vi tog två varv åt ena hållet, skrittpaus och sen ett varv åt andra hållet, sen tyckte jag att det räckte. Varken min eller Kaprifols kondition är ju på topp och jag hade absolut kunnat ”pressa på” mer, men det känns onödigt. Hon var så himla duktig och hade redan gått ett rejält pass. Såklart gasade vi lite på slutet men i övrigt rullade vi på i ett himla härligt tempo. Så kul att kunna galoppera så länge utan avbrott! Underlaget var toppen också. Jag tog aldrig nån bild när vi var på själva banan, men den syns här till vänster. Här genar vi över djupsandbanan när vi är klara och ska skritta av.

Vi skrittade av ordentligt runt anläggningen och även ner på grannfastigheten som även de har lite motionsslingor. Kaprifol skrittade glatt på med spetsade öron så det kändes som vi båda hade en himla rolig utflykt! Får helt klart bli fler gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.