Familjekväll i stallet

Efter middagen igår frågade jag om Loke ville rida, och det ville han! Så vi gick ut till stallet hela familjen och tog in den svarta lilla pärlan. Alla hjälpte (mer eller mindre) till att göra i ordning Assim.

Loke får oftast hoppa upp inne i stallet redan. När vi provred Assim hemma hos Sofia hoppade hennes barn upp på sina ponnyer inne i stallet, och min första känsla var att så kan man ju inte göra!! Men det är faktiskt rätt smidigt, och medan Loke är så pass liten känns det på ett sätt säkrare så, än ha honom runt benen på Assim. Sitter han där uppe vet jag vart jag har honom!

Förra gången vi red ville Loke ha det vita schabraket, idag ville han ha det blåa. Redan en känsla för det här med matchning!

Det var ju bäcksvart ute, Loke fick välja om han ville rida i skogen med lampa eller på ridbanan, och han valde ridbanan. Där tog vi fram två hinderstöd och så fick han flytta koner mellan stöden. Nora var med och gjorde samma övningar, fast på pappas axlar. Så söta var dem, de körde äkta gymkhana och lämnade konerna till varande nästan i ”farten” också. Loke vågade trava flera gånger idag också, det skumpar ju väldigt för honom men han tyckte ändå att det var lite spännande. Assim var så snäll och duktig, men det märks ju att han inte är helt förtjust i skumpandet han heller. Kanske kan införskaffa en tjockare padd under sadeln om det kan tänkas hjälpa. Det lär ju dröja minst ett år till innan Loke lär sig rida lätt i traven? Eller längre? Ingen aning. Än så länge blir det ju inte många travsteg i alla fall.

För första gången på riktigt ville Loke styra lite själv också, så jag knöt fast grimskaftet i grimman så det blev som tyglar och det gick riktigt bra. Loke tyckte att det var roligt och lite häftigt att han kunde både styra och stanna (även om ponnyn främst gjorde vad jag gjorde, men ändå!).

När Loke var klar fick Nora rida ett varv också och Loke var med och ledde Assim. Så sött så man smälter. Sen gick vi in i stallet igen och plockade av utrustningen mm. Kaprifol stod och halvsov med huvudet över ligghalsväggen och Loke sprang ut till paddocken och hämtade pallen så han kunde klättra upp och klappa henne. Stolt och glad över att han är så fin med djuren!

Nu var det hög tid att gå in och ”göra kväll” med barnen. Det fanns lite vattenmelon kvar efter helgen så det åt vi upp. Nöjda barn!

Båda barnen somnade gott och jag målade lite lister i Noras rum innan vi hamnade i soffan framför ett avsnitt av Suits innan vi också gick och la oss. Till helgen ska vi försöka oss på att tapetsera fondväggen, och sen är det lite mer listmålning kvar samt garderobsdörrarna. Men sen är det klart renoveringsmässigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.