Tömkörning och kaniner

Efter barnens läggdags gick jag ut till stallet, det snöade lite lätt men ridbanan var inte frusen så jag tog in Kaprifol och gjorde i ordning henne för ett tömkörningspass. Just nu jobbar vi mycket med sidvärts i skritt och trav, och att galoppera mer än ett varv i sträck. ”Ett varv” kanske var lite att överdriva, men jag är ju generellt ganska dålig på att ”pusha” på gränserna och nöjer mig ofta lite för snabbt. Mer galopp åt hästen! Hon gör det jättebra, så det är ju inga problem, men om konditionen och styrkan ska bli bättre kan man ju inte göra samma mängd jobb hela tiden!

Kaprifol kanske har en annan åsikt, men trots uttrycket på bilden var hon nöjd efter träningen. Alltid så fotogenisk min häst. Haha.

När Kaprifol var klar blev det mockning, riktigt grisigt var det idag så det tog en stund. Ebba var här tidigare under dagen och red Assim, så båda hästarna var motionerade och klara för dagen.

Till sist blev det lite gott till kaninerna! Det är ju inte så lätt att plocka bladväxter till dem utomhus nu längre, så de senaste dagarna har de fått sallad från kylskåpet, och lite morot. Och fri tillgång på hö såklart. Vi har bytt hösilage till fåren, de åt ju samma som hästarna förut men det blev alldeles för mycket spill (för mycket grova strån). Det nya hösilaget (från samma bonde) som fåren nu äter älskar även kaninerna, så det är väldigt smidigt att bara hämta en tuss inne hos fåren när det behöver fyllas på hos Sune och Luna.

Det är svårt att ta bilder på kaninerna nu när det är så mörkt inne i ladan på kvällarna! Söta är de i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.