Dressyrträning!

Så var det dags för dressyrträning igen! Kaprifol var ju tillkammad och redo efter gårdagens klippning, och jag plockade fram short chapsen och rena ridbyxor. Vädret och klippningen tillät mig använda Kaprifols fluffiga tjocka fintäcke, alltid kul när det kommer till användning.

Kaprifol var ordentligt på tå och visste att vi skulle iväg, så jag tänkte att lastningen kunde ta en stund. Jag minns inte ens när jag lasttränade senast, men det har ju gått bra att åka de två gånger vi varit iväg denna höst. Men Kaprifol var en pärla och gick på direkt, jag backade då ut henne och gick på igen, och fick stänga direkt. Så duktig!

Redan gick bra, nya motorvägen är dock klar mellan Alingsås och Vårgårda så jag kunde inte riktigt köra samma väg som jag brukar. Lite slingrigare väg, men ingen omväg i alla fall. Väl framme tog jag med sadel och hästen in i ridhuset, vädret erbjöd inte trevlig framskrittning utomhus. Kaprifol var fortfarande lite på tå och det var en del julpynt i hörnen att titta på. Och AAH NÅN HAR LAGT EN SADEL BREDVID DÖRREN, ja fröken häst det gjorde jag, det är din sadel. När sadeln kom upp på ryggen var den inte lika läskig längre i alla fall, och jag satt upp så småningom också och red fram tills Åsa kom.

Träningen gick jättebra. Jag är så nöjd med galoppens utveckling den här hösten/vintern. Och oliksidheten som blir mindre och mindre, roligt roligt.

I slutet jobbade vi lite med mina värsta svagheter, sitta ner i traven och övergång galopp-trav. Fattar inte hur jag kan vara så värdelös på det. Haha. Har alltid varit. Men men, får väl helt enkelt ta tag i det en gång för alla.

När vi var klara var vi svettiga och möra i kroppen båda två. Men väldigt nöjda! Kaprifol skrittades av ordentligt och så gick hon fint på släpet igen när vi skulle hem.

Jag har en träning inbokad den 6:e januari också, så får se om vintern kom nu och frös ihop banan, eller om det går att rida där fram tills dess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.