Blötdjur

Till utsidan i alla fall, men under täckena var hästarna torra och goa. Regn och plusgrader smälter snön sakta, men än är det isgata mest överallt. Förhoppningsvis hinner allt smälta bort innan nästa omgång med minusgrader, annars blir det ju inte roligt nån stans.

Igår när barnen somnat tog jag med mig Kaprifol och Assim till sommarhagen, det bästa underlaget just nu. Det var fortfarande rätt mycket snö så vi pulsade lite upp och ner för backen innan jag släppte Kaprifol lös och lät henne lattja runt själv. Hon växlade mellan att göra akrobatkonster i luften, leta gräs och rulla sig i snön. Assim fick finna sig i att springa i snön i longerlinan, fy vad jobbigt tyckte han, hehe.

När vi var klara fick de torra (nästan matchande) täcken på sig och så skickade jag ut dem i hagen igen. Jag nattade övriga djur också; fåren fick kvällsmat, hönorna blev tilltittade och jag hämtade ett ägg, och kaninerna fick både sallad, morot och vitkål och rena burar/boxar. Katla var väldigt nyfiken på vad jag höll på med, han och Sune stirrar lite surt på varandra, lite osäker på den andres intention.

Medan jag var ute målade Axel andra och sista lagret på taket i hallen med den vita lasyren. Härligt att kunna bocka av ett till moment på listan!

Vi har också tagit två lite osynliga men ack så viktiga beslut ang hallens utseende. Vi har bestämt färg, jag tänker inte avslöja exakt vilken men den är grå i alla fall, och så har vi bestämt oss för vad som ska pryda utsidan av vårt dolda nyckelskåp. Jag tänker inte berätta det heller, men det handlar om en pojke, en mullvad, en räv och en häst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.