Lite fix och annat

Igår hade vi en fixarkväll igen efter lite ”semester” och annat. Vår dammsugarrobot fick sin nya fläkt installerad efter ett par dagars väntan på leverans. Det är ju först då man märker hur mycket man använder den egentligen, så skitigt det hinner bli när den inte går som vanligt! Blir skönt idag när den kan börja jobba igen.

Jag målade klart dörrlisterna till hallen, inklusive valvet mellan köket och hallen, så de är nu redo att sättas upp när det är dags för det momentet.

Axel var ute i stallet och i sadelkammaren och grejade, vi har nämligen, efter ett par års önsketänkande, börjat sätta in varmvatten i stallet! I helgen inhandlades en varmvattensberedare på 30 liter, lite rör och en himlans massa kopplingar. Varmvattensberedaren kommer sitta inne i sadelkammaren så den inte exponeras för minusgraderna, och så kommer vi dra rör ut till diskho-kranen. Sen kommer det bli ett separat slang och en ny (gammal) kran till vattenslangen lite mer vid sidan av så vi kommer bort från den där grenkopplingen som vi haft under diskbänken. Den är lite svår att komma åt och blir utsliten rätt snabbt så det läcker, så det blir skönt att bli av med den. Axel gjorde inte klart igår, men ett nytt hål är borrat i vägen och en del rör och kopplingar är ihopsatta. Vi behöver komplettera med en koppling och kanske nåt slags vattenfilter innan vi kan sätta ihop det sista. Men det är på gång! Blir himla trevligt att kunna tvätta händerna och bett i varmt vatten, och kunna spola leriga ben och svettiga hästar i annat än iskallt vatten.

(Gammal bild)

Annars då. Loke går sin andra vecka på förskolan nu och trivs jättebra. Vi hade en liten ”rolig” breakdown häromkvällen när jag skulle lägga Loke och han bröt ihop totalt för han ville läsa ”Billy på sjukhuset”. Vi har ingen bok som heter så, men Loke var väldigt bestämd att han hade läst den och att vi hade den hemma. Vi har två böcker om Billy (På landet, och I skolan) och så har vi en annan bok som handlar om ett sjukhus, men det var ju ingen av de böckerna han menade. Han brukar ju sällan ha fel, så jag googlade och det finns ju en bok som heter så, men jag vet också att vi inte har den hemma. Så igår bad jag Axel fråga på förskolan, om de kanske hade läst den där, och de hade dem ju såklart!

Sömn är ju värt att nämna nu också när båda barnen verkar ha synkat en bra sömnperiod, det är nog första gången på länge. Annars tycker jag att de gärna turas om lite. Men i natt (och i princip i går också) har båda barnen sovit hela natten i sina sängar utan uppvak. Nora piper en hel del i sömnen men jag har lärt mig att ligga kvar och lyssna lite innan jag springer dit, hehe. Jag var halvt på väg en gång men hoppade snabbt ner igen under täcket när hjärnan kom i kapp kroppens reflexer att springa dit på en gång. Hon har faktiskt också slutat med sitt punktliga 21.30-uppvak sen vi slutade med kvällsvällingen, det är lite intressant. Jag upplevde att hon kissade väldigt mycket vid det uppvaket så vi halverade vällingintaget på kvällen och hon sov bättre direkt, så då vi tog bort vällingen helt. Nu äter hon smörgås i stället (med något enstaka undantag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.