Hallen, släde, pizza

Ja det kan beskriva inlägget i korthet!

Innan helgen målade vi lager två i hallen och vi var sen snabba med att skruva tillbaka eluttaget, lampknappar och dörrklockan. Så fint så fint! Sen gjorde vi ju bara massa andra roligheter i helgen, så vi har inte kommit längre. Vi kom på att vi nog ska måla de andra två dörrkarmarna också innan vi sätter upp listerna, de ser inte vackra ut. Kanske i morgon kväll?

För den här kvällen gick ju åt till annat! Jag har hållit lite halvt utkik efter ett till åkdon till den lilla ponnyn, för när det är så här snöigt och fint vore det ju lite häftigt med en släde ändå? Det är inte så lätt att hitta (begagnade) slädar till så små ponnyer, alla är ju till stora hästar eller åtminstone större ponnyer. Men så finns det något som heter kapplöpningssläde/kappsläde som man använde förr i tiden i just kapplöpning, fast för stora hästar då. Men de är förhållandevis små och lätta och används därför till minde ponnyer i nutid.

Och så plötsligt fanns den där, i rätt ände av landet! Jag skickade iväg illa kvickt till både säljaren och Axel, annonsen var bara timmar gammal men det gällde att vara snabb! Och båda meddelandena resulterade i att hela familjen packade in sig i bilen senare under eftermiddagen och satte kurs mot Lidköping. En dryg timme bort och släden såg fin ut så vi fick den inlastad i transporten med hjälp av deras lastare med långa gafflar, kunde inte gått smidigare. Kolla vilken fräck!! Gissningsvis från tidigt 1900-tal.

Den bästa (och enda) bilden hittills, men oj vad vi ska prova i morgon! Vi har fått mer snö under förmiddagen och kvällen, säkert 1-2 dm så det kunde ju inte vara bättre tajming. Som ni förstår blev det en sen kväll. Barnen var goa i bilen, men klockan sprang ju iväg. Pizza fick det bli, och den intogs dessutom framför kvällens Bamse-avsnitt för att snabba på kvällsprocessen lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.