I vårt spår vår släde går

Jag lade raskt om mitt veckoschema igår kväll så jag kunde jobba hemifrån idag. Dels för nyinkomna arbetsuppgifter som kunde göras på distans, men också för att kunna prova släden i dagsljus och hämta Loke på förskolan. Såklart!

Axel rapporterade om att asfalten var sandad… Men det fick bära eller brista, vi skulle åka! Assim togs in och gjordes i ordning, och selades på och sen fick han vänta medan jag drog ut släden ur släpet. Den var förvånansvärt lätt faktiskt, och gled fram fint över snön när jag fått ut den. Assim backades in mellan skaklarna och så fram med seltungorna, som inte passade!! AH! Haha. De var för breda, men det kan nog Axel slipa till. Men jag löste det enkelt med att helt enkelt ta två ganska rejäla karbinhakar i stället. Det är inte så bra i längden eftersom det tar tid att koppla ifrån (säkerhetsmässigt) och för att skaklarna hamnar en decimeter lägre. Men det funkade för idag!

Jag hoppade upp i släden och Assim tog fart! Jag tänkte att det inte skulle vara så annorlunda mot att åka vagn, men det var en helt annan känsla faktiskt. Dels sitter man ju rätt nära marken och den glider ju en del i sidledes när marken lutar. Och den glider väldigt fint framåt, helt ljudlöst genom snön nästan. Så fort vi kom ut på asfalten då, hehe. Liite tunt på snö bitvis, och lite gruskorn som skrapade lite. Men det gick ju ändå!

Axel gick med och hade en sovande Nora i vagnen, så han höll i Assim utanför förskolan medan jag hämtade Loke. Loke visste att jag skulle komma med Assim och släden så han sprang direkt fram till fönstret och hoppade upp och ner för att försöka se, men det var ju en stor häck i vägen. Så vi tog på oss och gick ut!

Och körde hemåt!

När vi var hemma körde vi förbi stallet och en bit genom skogen, över gärdet och tillbaka och det var ju skoj! Snön fräste upp bakom oss och Assim drog på så fint!

Nu får vi helt klart ”inventera” vilka vägar som är körbara med släde… Lite sugen på att ta ner ekipaget till sjön och köra på isen, där ligger tjockt med snö så jag tror att det hade kunnat bli riktigt skoj. Det är frågan bara om vi tar oss dit ner, eller om grusvägarna är för mycket sandade. Får se efter!

2 tankar på “I vårt spår vår släde går

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.