Fantastisk helg

Vilken helg vi har haft! Kalla nätter och varma dagar, de senaste nätterna har varit de kallaste någonsin under den tiden vi bott på gården om jag minns rätt. Lika kallt ute som varmt inne var det vid frukosten på lördagen.

I lördags kom hela Axels familj hit och vi grillade korv ute i trädgården. Solen värmde fantastiskt gott.

När alla korvar var uppätna gick Axel och barnen med resten av Axels familj ner till sjön för att åka skridskor, det gäller ju att passa på dessa kanske sista riktiga vinterdagar. Fin is och strålande solsken, Nora sov i vagnen och Loke åkte snowracer som Axel drog på isen. De hade åkt hela sjön runt vilket är en mil ungefär, inte illa!

Jag smet ifrån skridskokalaset och städade åt hönsen, kaninerna, mockade lösdriften och så red jag ut en sväng med Kaprifol. Jag fick äntligen tillfälle att ”fräsa ur henne” lite med ett par galopper på snötäckta skogsvägar. Helt fantastiskt!

Ebba med familj kom förbi också och jag hjälpte dem att sela på Assim och de tog en runda med honom dragandes barn i pulkor. Härligt!

När skridskogänget kom tillbaka fikade vi tillsammans och sen åkte Britt och Simon hem, Kaj åkte hem och Tilda och barnen hade åkt sen tidigare. Vi andra ”lekte på var sitt håll” och sammanstrålade sen nere hos Nils och Marsha för kvällens middag innan även Oma och Farfar åkte hem.

Även natten till söndagen var kall, men solen tittade snart fram och värmde upp både hus och luft. Jag tog med mig barnen i ponnyvagnen och körde en runda med Assim. Axel och Sofia (höbondens fru, som också har ansvar för 4H-gårdens får), hjälptes åt att vaccinera våra och 4H-gårdens får. Vi hade en härlig runda och barnen hängde med så fint så!

När vi var tillbaka var det hög tid för lunch och sovdags för Nora.

Axel kom precis i tid för att jag skulle lägga Nora och när hon somnat och han ätit lunch stack han ner till isen för en skridskorunda. När han var tillbaka var det min tur att vara barnledig och jag red ut på Kaprifol såklart! Efter lördagens galopprunda var hon nere på jorden igen, tänk att så lite kan göra sån skillnad ändå. Vi tog en skrittrunda i skogen när vi kikade på lite alternativa stigar, ganska smidigt när det är snö eftersom man lätt ser att stigarna är välanvända. Det blev inga större vinster den här gången, men vi hade det mysigt i alla fall! En lång galopp blev det också!

Och till sist blev det lite städ i trädgården, bad av barn i badkar och läggdags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.