Våghalsar på distans

I spåren av Covid-19 med inställda tävlingar och diverse ”kontaktförbud” poppar det upp tävlingar på distans. Det finns både dressyrtävlingar och hopptävlingar som man kan delta i på hemmaplan genom att filma sin ritt och skicka in för bedömning. Kul grej tycker jag, och jag hoppas detta kan fortsätta även efter Covid-19 (om vi kommer dit). Minskade transporter och minskade sjukdomar som sprids bland både hästar och människor är ju en positiv effekt.

Det finns även andra tävlingar, en är ”Våghalsar på distans” som drivs av Jämtsäker – Miljöträning för hästekipage. De har publicerat ett par utmaningar där man ska utföra vissa moment med sin häst, filma och skicka in. Man kan få pris för godkänt genomförande, och lite hederspriser för extra svårighetsgrader eller olika ”utklädnader” mm. Den senaste utmaningen som börjar nu i april heter ”Superhero Challenge”, och jag har anmält mig och Kaprifol till detta, tillsammans med Sofie som har sin häst Nellie i stallet. Det finns olika inriktningar i utmaningen, där man väljer en som man ska göra. Den jag har valt heter ”Hulken” och går ut på att:

  1. Flagga i galopp – Rid i galopp med flagga i ena handen och tyglarna i andra handen
  2. The flying cape – Dra din superhero-cape efter hästen
  3. Upp och över – Hoppa över ett miljöträningshinder, utsmyckat på valfritt sätt
  4. Motionspass – Registrera 8 ridturer, på 1 mil vardera.

Det ska bli kul att göra detta, jag tror inte att Kaprifol har något ”problem” med några av utmaningarna, men man vet ju aldrig! Jag har lite idéer om hur jag kanske kan piffa till utmaningarna lite, men ska fundera lite till…

Det finns även lite lättare moment där jag kan tänka mig att Loke skulle kunna tycka det vore roligt att vara med, men han kan nog få bli lite äldre först så han förstår mer och komma med egna idéer. Det går exempelvis ut på att klä ut sig till superhjälte tillsammans med hästen, ”fånga skurken” på valfritt sätt mm. Men jag tror vi skippar det den här gången och kanske är med på någon annan utmaning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.