En fin söndag

Snön som kom smälte ju snabbt bort och idag har det varit lite vårväderskänsla igen. Jag och barnen inledde dagen med 6km ponnyvagn medan Axel jobbade lite med jobb på datorn. Vi provade lite nya vägar, blåste såpbubblor i skrittpauserna och hittade älgbajs. Assim var pigg och glad och pinnade på fint.

När vi kom tillbaka hade solen börjat kika fram och vi städade åt hönsen, krattade hörester och pinnar och gungade. Kaprifol fick vara nakenfis en stund!

Vi gick in och åt lunch, men sen gick vi ut igen! Nora fick sova i vagnen och jag och Loke gjorde i ordning Kaprifol för ridning. ”Hoppning” stod på schemat! Loke fick sitta på under framskrittningen i skogen och sen var han en riktigt bra hjälp på marken när jag red. Han både breddade cavalettin jag lagt för tätt och höjde ett hinder åt mig, barnet börjar bli stort och användbart på riktigt! Haha.

Kaprifol var lite segstartad men taggade till när vi började hoppa. Hon kändes superfin och vi skuttade runt över två små hinder åt alla håll och kanter en stund. Skoj!

När jag var klar med hästen körde vi lite gödsel till grönsakslandet och så fyllde vi kartorna för sådd med jord och gödsel. Dessa hängde med in, men innan vi stoppade i fröna fikade vi på glass.

Vi har kalasat och ätit gott mest hela helgen, inte varje helg man kan skylla på att det är helgen innan bröllopsdagen. Men sen kom fröna i jorden. Tomat, paprika, chili, selleri, pumpa och säkert nåt mer jag glömt. Potatis är lagd på groning också!

Lite inomhuslek hann vi med på kvällskvisten också.

Och för den som undrar så har inga lamm tittat ut än. Men kikar vi på statistiken på föregående säsonger så kommer de första (Blondies troligast) tisdag-onsdag! Och övriga väntar tills nästa brunst-omgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.