Hovis och ull

Igår var det äntligen dags för Hovis att komma på besök till hästarna igen, det har varit dags i två veckors tid ungefär men först var Hovis sjuk och sen gick hans bil sönder så det har dragit ut lite på tiden. Men nu är hovarna fina igen!

Det var riktigt blåsigt ute och hästarna kändes lite ”på tå” så när de ändå var intagna från hagen bestämde jag mig för att dagens motion fick bli bus i paddocken. Två flugor i en smäll, och barnen kunde ju vara med (utanför banan). Hästarna var på perfekt humör för bus, jag behövde inte göra mer an att ”sätta igång dem” så sprang dem kors och tvärs och busade och gjorde skolor ovan mark. Jag la ut ett hinder också som de sprang och hoppade över flera gånger, just här hoppade Kaprifol mer i luften än över hindret, men ändå!

När de busat klart fick de varva ner med lite promenad och sen ut i hagen igen. Sen blev det middag och efter maten tänkte jag att vi skulle prova att färga lite ull till ett påskris. Först tvättade vi ullen.

Och sen gjorde vi i ordning burkar med karamellfärger, rött, gult och blått hade vi, och så blandade vi till grönt. Jag har aldrig gjort detta tidigare så det blev en liten ”testomgång”. Nästa gång ska jag ha lite mer färg i för det blev lite klent på alla förutom den blåa.

Den gula blev rätt obefintlig och just till påsk är det väl kul att ha lite gult i riset, så kanske färgar om den nån dag. Sen får jag väl karda lite tussar, eller göra bollar eller nåt till själva riset sen, får klura lite!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.