First born

Lagom till att båda barnen precis somnat i går kväll såg Axel i kameran att det var nåt på gång i fårhuset. Han drog på sig kläderna och gick ut medan jag var kvar inne och kikade i kameran. En halvtimme senare kom det ut ett svart litet lamm i halmen! Mamman till denna var inte Blondie, och inte heller Vitnos, utan Lilla My! Hon har inte alls visat att något var på väg, och har heller inte sett speciellt stor ut så vi var rätt säkra på att hon skulle gå en brunstcykel till. Det kan förklaras av att det inte kom något mer lamm efter den förstfödda, vi väntade en timme men inget mer kom, inte heller efterbörden kom så vi stod lite som frågetecken ett tag. Den kan dröja ett par timmar för efterbörden att komma ut dock, men ett lam ska komma ut inom en timme ungefär. Man vill ju gärna vara säker på att det inte är något mer lamm som ligger fel eller så, att det är därför det inte kommer ut. Vi vill gärna undvika att ”gå in och rota” om vi inte måste, men Axel kände på henne utifrån och då kändes magen tom. Lilla My verkade dessutom väldigt ”färdig” så det var högst troligt så att hon ”bara” hade ett lamm.

Ett väldigt piggt och alert tacklamm med en söt vit fläck i pannan! Snabbt uppe och diade snart utan större bekymmer.

Vi höll ett öga på dem i kameran lite då och då under natten också och även nu på morgonen, och både tacka och lamm är vid gott mod. Och efterbörden har kommit ut ordentligt!

5 tankar på “First born

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.