Friday mood

Fredagen är här och snart är det heeeelg! Det ser dock ut att bli en riktig inomhushelg med både regn och vind, men lyckligtvis har vi ju projekt för alla vädertyper! Planen för helgen är därför att fixa med skåpet i hallen. I veckan har Axel varit hos glasmästaren och fixat ett fönsterglas till ramen så den ska bara målas och sen ska glaset fästas fast. En ska själva skåpet byggas (såga brädorna i rätt längd och bredd, och limma ihop) och sen är det dags för själva hålet! Det ska vi väl lösa i helgen tänker jag, borde ju inte vara omöjligt.

Samtidigt planerar vi lite för nästa helg, påskhelgen. Jag har tagit ledigt på torsdag så jag är därmed ledig i FEM dagar i rad, underbart. Mormor kommer hit och hälsar på och vädret ser ut att vara hyffsat så då blir det utomhusprojekt för fulla muggar! Främst på listan ligger väl, som oftast så här års, hagbygge. Vi har nämligen fått ytterligare tillträde till en fårhage nära oss, som behöver lite kärlek innan vi kan använda den. Det är fårstängsel runt nästan hela så det ska ”bara” renoveras lite och den biten som saknas ska sättas upp igen. Vi tar tacksamt emot hagar, man kan ju aldrig ha för många! I år tänkte vi dessutom inte beta hagen vid tennisbanan eftersom vi fick in mask i den förra året, genom bagglammet som vi köpte. Inga mängder och inte heller den ”farligaste” masken, men om vi ändå har möjligheten att låta hagen vila från får ett år är det ju toppen.

Vi har därför klurat lite på vad vi ska göra med den hagen i år i stället och en tanke var att låta hästarna/ponnyerna beta där men den ligger ju rätt långt från stallet så det blir nog mest krångligt. Ponnyerna hade väl varit smidigast, för då hade de kunna gå där lite längre, men de ska ju å andra sidan inte ha så mycket gräs. Annat förslag var att låna två kossor för att beta rent, men de har samma mask som får så det kändes ju inte helt rätt heller. Så just nu lutar det åt att vi faktiskt köper in två grisar lite senare i sommar, som får gå i denna hagen fram till slakt i höst. De skulle faktiskt kunna göra lite bra arbete i hagen och böka upp alla gamla rötter och små stubbar som är kvar efter att vi rensade hagen för ett par år sedan, och då bidra till att det kan växa bättre i framtiden plus att det då kan gå att putsa hagen med betesputsen. Det går inte riktigt nu eftersom det är så mycket små-stubbar överallt.

Ni minns väl Hans och Greta? Lokes namnförslag till potentiella nya grisar var Nora och Loke… Men naah, jag tror inte det. Kanske blir det Bamse och Lille Skutt i stället. Å andra sidan har vi nog sagt att vi inte ska döpa djuren som vi ska äta upp, så det kanske bara blir Grisarna rätt och slätt.

2 tankar på “Friday mood

  1. Jag accepterar inte Bamse och Lille Skutt. Filippa älskar dem, därav min protest. Röstar på Knocke och Smocke i sådana fall, om ni vill ha karaktärer från Bamse.

    • Hahaha ja Loke gillar dem också, därav gissar jag att det är hans nästa förslag på namn 😛 Men Knocke och Smocke var ju ganska roligt också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.