Ljusa, ljumma kvällar

Igår var det riktigt vårväder ute, nästan tio grader när jag kom hem efter jobbet! Familjen var ute och lekte och medan Axel gick in och stoppade lasagnen i ugnen planterade jag och barnen lite vårblommor. Sen blev det middag och ordentlig tvagning i badkaret av de här lortgrisarna.

När jag fått mitt barn att somna (Loke, Axel kämpade vidare med Nora) gick jag ut till stallet och det var fortfarande ljust ute!! Kaprifol har precis haft ett par dagars minivila så jag tog med henne och Assim på promenad och sen fick de busa runt i paddocken tillsammans. De är väldigt söta ihop och tycker det är skitkul. De fick vara kvar på banan även efteråt, medan jag mockade lösdriften. När de sen fick komma in i hagen igen är det standard att gå in och skita i det rena spånet.

Även fåren, kaninerna och hönsen fick lite tillsyn. Fåren fick mat, kaninerna lite grönsaker och vatten, och hönsen hade både det ena och det andra men jag plockade ägg i alla fall!

Och ja, fortfarande bara ett lamm, vi har haft lite paus i vakningen men nu närmar vi oss andra brunstcykeln så att säga, så nu poppar det nog upp lite fler lamm. Tre av tackorna ser rätt sprickfärdiga ut så när som helst nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.