Söndag och måndag

Vi vaknar ju tidigt i vanlig ordning och efter frukost mm gick vi ut och såg till djuren. Några som sällan syns här numera är ju hönsen, det blir ju inte så roliga bilder inne i hönsgården. Men nu kanske man kan vara lite försiktigt förhoppningsvis på att fågelinfluensan är på nedgång.. Håller tummarna! Vi får troget sju ägg nästan varje dag i alla fall! Fantastiskt.

Sen tog vi oss upp till blivande fårhagen, Loke cyklade hela vägen dit med ytterst lite hjälp i uppförsbacken. Han blir starkare och starkare i cykel-benen!

Axel slog lite stolp, jag rätade ut sneda rutor i nätet och barnen roade sig med såpbubblor en stund. När de tröttnat gick jag och barnen hem och Axel fortsatte fram till lunch. Jag och barnen hann bygga en kaninhage innan dess!

Hagen sitter ihop med båda burarna så båda kaninerna kan gå ut i hagen, än så länge får de dock turas om. Det är i alla fall väldigt uppskattat av de båda, jisses vad de kan skutta och busa!!

Efter lunch kom det äntligen ett lamm! Vi såg att det var på gång riktigt tidigt så det tog evigheter innan det kom nåt och därav blev det inte mycket mer gjort de här dagen! Snorkfröken var det som blev mamma och hon gjorde det fint utan några problem. Ett bagglamm var det som tittade ut och även denna pigg och glad och med en vit fläck i pannan.

Våra egna lamm var så här söta idag.

Kallt och blåsigt så vi drog ut lite på morgonbestyren inomhus innan vi krigade oss ut. Assim selades på och fick transportera ett gäng stolp upp till hagen innan jag och barnen åkte en runda med ponnyvagnen. Axel slog stolp och fick grinden på plats med hjälp av hag-innehavaren.

Sen blev det lunch, äggmackor idag!

Och när Nora somnat för middagsluren gick jag ut och gjorde i ordning Kaprifol för vår första mil-runda i distanstävlingen som vi är med i. Det gick toppen och vi tog oss runt 10.6km på 1h och 25 minuter ungefär. Och då stod vi stilla säkert tio minuter när en skogsmaskin blockerade vägen en stund! Vägen var riktigt trevlig också, så den blir det nog fler gånger. Kaprifol tuffade på fint och var inte helt död när vi kom tillbaka. Jag red själv idag för Sofie kunde inte, men nästa gång får jag nog sällskap.

Gunga har vi gjort också och lekt inne, var ju som sagt rätt blåsigt och kallt ute så då kan man ju spara utelekarna till roligare väder.

Efter dagens middag skickade jag upp Axel på vinden för att kika ner i skorstenen (som är nedplockad och alltså inte går genom taket) och sen blev det städning och lite Bamse innan läggdags!

Snipp snapp snut, så var den långhelgen slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.