Tömning av gödselstack

Igår var både Loke och Axel lite hängiga så de tillbringade en hel del tid i soffan, framförallt medan Nora sov. På eftermiddagen hade Loke lite hög feber så han fick en dos medicin och var sen pigg som en lärka. Idag är båda två pigga och glada, Axel sov lite ordentligt i natt dessutom så han känner sig nästan som en ny människa, hehe.

Under dagen körde bonden som gillar vårt gödsel flera vändor och tömde vår gödselstack. Den är ju rätt stor och det var två år sedan han tömde den sist, så det fanns en hel del att hämta! Så skönt att vi har någon som vill hämta den (utan att vi behöver betala för det), det kan ju annars vara lite utav ett problem att bli av med skiten.

Men lite synd är det ju om vår gräsmatta! Men det ska väl gå att kratta plant och så i lite frön. Minns inte att det blev så här uppkört förra gången? Men det var nog inte lika blött då.

Luna fick en ny hage också med lite nytt gräs och små blad att pilla på. Än har ju inte riktigt grästillväxten kommit igång än men lite finns det ju ändå. Vi har nog även tänkt om lite angående det där med ett permanent kanin-land och klurar nu på att i stället ha ett flyttbart nät under sommarhalvåret. Lite så som vi har det nu fast lite enklare att flytta omkring på, och lite större. Då kan de äta gräs i större utsträckning och man kan utnyttja dem lite som ”gräsklippare” och ”kantputsare”. Gödslar gör de ju också!

Även idag blir det hemmajobb såklart, och vi äter frukost tillsammans innan jag går ner i källaren. Loke hittade matchande tröjor till sig och Nora idag som han ville att de skulle ha. Jag hjälpte honom att hitta (lite långa) gula byxor till Nora också, nästan som tvillingar va?

Nu blir det jobb ett par timmar till och sen är det solig heeelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.