Spännande vecka

Under ett par års tid har jag funderat på/drömt om/planerat för att någon gång i framtiden ta föl på Kaprifol. För ett år sedan gjorde jag det lite mer konkret och gjorde ett sparkonto som jag döpte till Kaprifols Föl, och där satte jag in lite födelsedagspengar, skattepengar och pengar från lite hästgrejer som jag sålt. Tanken var att jag i år, 2021, faktiskt skulle göra slag i saken och betäcka henne. Och nu är det ju 2021, och betäckningssäsongen är i full gång. Jag vill inte ha ett föl för tidigt på året, utan gräset får gärna vara lite på gång i alla fall, så omkring maj vore väl inte så dumt vilket betyder att juni är en bra betäckningsmånad. Men sen är det ju inte säkert att hon blir dräktig på första försöket, man kanske råkar missa brunsten eller nåt annat, som gör att det drar ut på tiden. Man betalar dessutom en ”säsongsavgift” på seminstationen så det är inte dumt att börja lite tidigare, även om då ”risken” är att det kanske blir ett aprilföl (vilket ju inte är så illa det heller).

Så nu är Kaprifol inlagd i ”Språngrulla”, första avgiften är betald (350kr i registreringsavgift..) och PÅ FREDAG åker jag och hästen till seminstationen i Falköping och ultraljudar för att se hur det står till där inne i de vitala fölproduceringsorganen. Enligt mina beräkningar kommer hon brunsta runt den 19:e maj nästa gång, på fredag kan vi förhoppningsvis se om det stämmer ungefär och om allt ser bra ut blir det kanske då ett till (eller flera) besök på seminstationen i nästa vecka för inseminering. Väldigt spännande….

Blondie och Lilla Esmeé som nu är typ sex år om jag minns rätt.

På måndag kommer även veterinären ut och kikar på Assim igen, vi håller alla tummarna för att han får gå ut på lite större hage, hans minihage blir ju vidrig i detta väder. Tog in honom i boxen i förrgår för att se lite om han kanske kunde tänka att det var torrare och trevligare där inne, men ICKE. Det var första gången han fick gå ut från sin minihage så passade på att tvätta hans smutsiga och svullna skap och se hur han rörde sig på betonggolvet och det såg bra ut. Han går ju på medicin såklart, men då är han ju bekväm i dosen i alla fall. På fredag ska vi minska ner så han får 1/4 påse morgon och kväll i stället för en halv.

12 tankar på “Spännande vecka

  1. Va roligt, jag håller verkligen tummarna.
    Vad har du tänkt för hingst?
    Ett fullblod hoppas jag , en galoppör, så det blir lite fart på avkomman..
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.