Sol och regn

Ena dagen (eller timmen kanske snarare) är det 20 grader och sol, och nästa tio grader och pissregn. Just i måndags var det riktig sommarkänsla, barnen sprang ut och in genom öppen dörr, utan skor och tröja, när jag kom hem från jobbet. Lammen bräkte lyckligt och Luna, som numera har el på sitt staket, skuttade nöjt runt och betade gräs mellan varven.

Igår var det dressyrträning på schemat! Det skulle varit redan förra veckan men då var det riktigt pissigt regn-och blåsväder så vi flyttade den en vecka framåt och vi klarade oss ganska precis från regnet. Kaprifol var fin, lite seg men tuffade på bra. Hon var lite stelare i vänstervarvet mot vad hon varit den senaste tiden tycker jag, men kom igenom fint i traven. Galoppen var okej, men finns en del att jobba på där! Vi nosade lite på förvänd galopp idag och jag fick riktigt bra hjälp där och en liten aha-upplevelse som hjälpte oss på god väg, nämligen att jag låser innertygeln. När jag lyckades få min hjärna att förstå att jag inte skulle göra det gick det plötsligt mycket bättre…!

Jag startade appen när jag började skritta fram Kaprifol inför träningen och när träningen var klar stod kilometervisaren på 8.9km, och jag hade ännu inte skrittat av henne! Så jag skrittade ut runt gärdet och när vi kom tillbaka till stallet tickade den precis över till 10 kilometer, så denna ”runda” kan vi också skicka in till vår tävling där vi ska rida åtta mil. Två flugor i en smäll, nu har vi bara två mil kvar att rida och vi har resten av månaden på oss.

Lite kul också att jämföra sträckan trav och galopp på ett sånt här pass och mot när jag rider ut, blir mycket mer skritt ute i skogen, haha.

Jag hade faktiskt sällskap när jag skrittade av också.

Idag är det onsdag och jag har varit hos tandläkaren nu på morgonen, och det var ett ”felfritt” besök så det var ju skönt. Nu blir det full fart med jobb och sen väntar lååång helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.