Alla djuren

Vi hade ju lite dåligt flyt där ett tag men det känns som att vi är på väg åt rätt håll igen på flera fronter!

Igår fick kycklingarna flytta ut till kaninburen som ju står tom just nu. Värmelampa i lilla hus-delen men de kan välja att gå ut och vänja sig vid kallare temperaturer i resten av buren, och krafsa lite i spånet. Den gula kycklingen dog tyvärr förra helgen, den låg död en morgon, oklart varför. Men de två svarta är pigga och glada! Även de två kycklingarna ute hos sina mammor växer och frodas. Och vi har en höna som ligger på tio ägg från Tilda också! Hon la sig platt på några av våra ägg någon dag innan Tilda, som också har Hedemora-höns, frågade om vi ville byta ägg. Så hon fick dem som hönan låg på, och så la vi dit ett gäng av deras hönsägg. Kul med lite nytt blod i flocken! I fredags la vi dit äggen så beräknat kläck blir väl runt fjärde juni.

Och om vi fortsätter på höns-fronten så släpptes ÄNTLIGEN restriktionerna för fågelinfluensan igår!! Hönsen får gå lösa igen! Helt underbart, vet inte vem som är gladast, jag eller hönsen. Jag sprang ut direkt jag fick veta det och släppte ut dem, så de hann vara ute en stund på kvällen. Nu ska jag planera in storstäd av hönshuset någon dag, fast nu när jag skrev det så inser jag att det nog får vänta tills kycklingarna kläckts…

Sent på eftermiddagen (eller kväll var det väl nästan) kom veterinären på återbesök till Assim. Medan vi väntade fick Assim stå i boxen en liten stund och han gnuggade sig ordentligt i spånet, det var skönt tyckte han.

Veterinären kikade på hur han rörde sig och tyckte han rörde sig jättefint. Han har ju fått minskad dos medicin sen i fredags (1/4 gram morgon och kväll) och han hade inte fått sin sista kvällsdos nu när veterinären kikade så han borde inte haft nåt direkt smärtstillande i kroppen tycker jag. Han hade lite lite förstärkt puls fortfarande, men inte mycket. Veterinären hade med sig så vi kunde röntga hovarna men vi bestämde att det inte var nödvändigt eftersom Assim visade på en sån stor förbättring på den här tiden, samt att hovarna hade fin vinkel. Så domen löd att han får gå ut i lite större hage men ska fortsätta ta det lugnt i två-fyra veckor till. Inget gräs, och fortsätta bantning såklart.

Han har nu därför fått gå ut tillsammans med Nellie (som också behöver banta) i ”lilla” vinterhagen där det bara är jord och lera. Så skönt att få komma ut på lite större! Assim drog ett varv i galopp och rullade sig i leran, så han var rätt nöjd han med tror jag.

Och fåren käkar och växer, de minsta lammen är snart en månad gamla. Nästa helg flyttar vi dem till nya hagen som vi grejat med, så hagen vid huset kan växa upp igen till hästarnas tur. Minns ni att vi gjorde en logga till vår får-verksamhet? Den skickad vi in till ett företag som tillverkar stämplar, den kom på posten igår och vi prov-stämplade på vårt eget lammskinn här hemma. Kolla vad fint!! Så nöjd!

Och barnen sprang runt halvnakna som om det vore sommar igår kväll. Femton grader och sol, man nöjer sig med det lilla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.