Tisdag

Solen skiner och torkar upp hagarna med rasande fart, härligt! Leran blir allt mindre kladdig och gräset växer. Bra för alla djur, förutom ponnysarna som ju står på bantning. De får nöja sig med hö i begränsade mängder, och halm för att fylla upp lite. Igår fick de en ”matstation” i hagen så de har lite att pyssla med en stund.

Ikväll hade jag inne Assim en sväng i stallet och pysslade lite extra med honom. Jag kontrollerade också så han fortfarande rörde sig fint på betonggolvet efter två dagar i större hage, och utan medicin. Och det gjorde han! Himla skönt att det fortsätter att gå åt rätt håll.

På Kapriföl-fronten går det sämre. Kaprifol har inte blivit inseminerad ännu för hon hade fortfarande inte helt gått in i brunst. På fredag kollas hon igen och ser det lika dant ut då får vi klura lite på vad vi ska hitta på. Antagligen hämtar jag hem henne i alla fall och så får vi åka tillbaka igen nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.