Äggjakt

Ojojoj vad tiden rullar på, trots att jag i stort sett är hästlös denna vecka. Kaprifol är ju på seminstationen och Assim ska inte göra annat än att gå i hagen. Lite fix med hö och mockning är det ju, men det tar ju inte många minuter. Jag ser fram emot att få börja röra lite på honom igen, dels för att det är roligt men också för att hjälpa bantningsprocessen lite. Jag önskar jag hade en våg också, som han hade kunnat ställa sig på, så jag enklare hade kunnat ha koll på hans vikt. Jag har försökt mäta honom lite, men det är svårt att alltid göra det på samma ställe osv.

Barnen har varit väldigt trötta den här veckan, Loke somnade i soffan på eftermiddagen både onsdag och torsdag. I onsdags kväll blev det därmed bad för hela slanten, det var det energin räckte till, hos Loke framförallt. Nora har varit piggare.

Hönsen njuter av att gå fria på dagarna, och utnyttjar redan situationen. Jag hade nästan glömt hur vi höll på att leta ägg förra sommaren, och det verkar bli nåt liknande i år… Detta är alltså inte ett rede i hönshuset utan i halmbalen i ladan.

Jaja, om man inte plockar bort alla ägg så brukar de fortsätta lägga äggen på samma ställe så får försöka med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.