Kossa-säsongen är här

Jag har inte skrivit det men Kaprifol har varit hemma över helgen. Status är att det där stora och fina ägget hon hade nu har minskat i storlek, och två nya ägg har börjat växa. Ett i vardera äggstock. De var 30mm stora och generellt ”ska” de bli runt 60 mm innan de släpps om jag googlat till rätt information. Så det verkar ju lovande ändå! Det gamla ägget verkade det ju vara nåt fel på så vi hoppas att dessa två är friskare. Eller ja, ett helst. Tvillingar är inte önskvärt på hästar då risken är väldigt hög för att fostren kastas under dräktighet, eller att det blir stora komplikationer vid födseln.

Så i morgon blir det ett nytt besök med ultraljud, och då vill vi se att äggen/ett ägg har växt. Antagligen är det för tidigt för mer än så, så jag kan nog räkna med fler besök i veckan, men det är ändå inte så att vi vågar hoppa över morgondagens besök och vänta till onsdag.

Beatrice red ut en lugn sväng igår och idag gav jag och Kaprifol oss ut på vår sista mil-runda efter frukosten. Vi tog det lugnt eftersom hon mest vilat hela veckan, men jag ville ändå passa på eftersom tävlingens sista dagar är här och det vore ju snopet att falla på målsnöret med bara en runda kvar. När vi red in mot skogen hade vi en kohage på vardera sida om vägen och både jag och Kaprifol insåg att ko-säsongen hade startat. Det stod kossor precis vid staketet, på båda sidor. En spännande utmaning tänkte jag, och var ganska beredd på att jag skulle få hoppa av och leda genom henne, men var ändå lite nyfiken på hur Kaprifol skulle reagera. Förra året gick ju faktiskt väldigt bra på kofronten och vi hade inga incidenter eller alltför tvära kast vid kohagar. Kaprifol stannade upp en aning men nog blev jag positivt överraskad när hon sen traskade vidare, rakt mellan kossorna på varje sida. Spetsade öron och lite fnork, men helt normala skrittsteg, och inte heller var vi på hemväg så det var det som drog. Vilken häst va!! Bara sex års träning 😉 Passande nog hade jag en morot i fickan som jag stack till henne.

Lite senare mötte vi en omkullfallen soptunna och den fick ordentliga fnorkljud och trav på tvären, men dessa soptunnor spelar ju i en helt annan liga ändå.

5 tankar på “Kossa-säsongen är här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.