Utökning på gården

När Assim fick fång fick vi lite att tänka på. Det är en onödig risk att låta honom fortsätta gå på fri tillgång på hö och då kom vi till sist fram till att den bästa lösningen blir att helt enkelt (nåja) bygga en till lösdrift här på gården, som då inte har fri tillgång på hö. Vi hade många olika platser i åtanke men till sist landade vi i att vi bygger den i den befintliga maskinhallen (samma byggnad som traktorn står i). Då behöver vi inte bygge en helt ny byggnad och vi kan även använda samma vinterhage som hästarna har i dagsläget, fast vi delar av den såklart. Därav det stora röj-projektet som pågår hemma såklart, alla grejer som står där ligghallen ska byggas behöver ju ”omplaceras”. Assim kommer inte gå ensam här utan han får sällskap av Nellie, som också gärna lägger på sig lite för mycket av det goda, och eventuellt blir det 1-2 ponnyer till på sikt.

Detta gör ju också att det blir två lediga platser på ”stora lösdriften” i samband med att Nellie och Assim byter bostad. Jag har haft annons ute och det är redan nya hästar på ingång lite senare i sommar. Detta gör ju att sadelkammaren, som redan är lite trång i dagsläget, potentiellt skulle bli överbelamrad. Därav har vi bestämt att vi bygger en till sadelkammaren i anslutning till den nya lösdriften, och då kommer vi utnyttja ett av rummen i den gamla skolan. Nämligen det som finns bakom fönstret här:

Och som av en händelse finns det en gammal dörr här, den fanns synlig på insidan men igensatt på utsidan, men det tog ju inte många minuter att ta fram den igen. Sen är den ju i väldigt dåligt skick men vi har en annan ytterdörr liggandes som vi tänkte stoppa in i hålet i stället.

Fränt va! Tror det kommer bli toppen detta, det är mycket som ska planeras och funderas över, men sadelkammaren är ju relativt enkel eftersom det är ett ”avgränsat projekt”, så vi börjar nog där (parallellt med röjning) eftersom vi behöver göra plats för de nya hästarna i sadelkammaren ganska snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.