På bred front

Ja här jobbar vi hit och dit och överallt, men någon form av plan finns det ändå. Axel gick med röj-sågen runt fårens nästa sommarhage i förrgår och i går flyttade vi de sex tackorna och elva lammen. Det är inte helt slut på mat i förra hagen, men det var mest grovt gräs kvar och då är det bättre att byta hage. Nu kör vi en omgång med betesputsen i förra hagen så kommer det snart nytt spirande grönt upp. Lite regn får vi snart börja önska dock.

De sex kycklingarna växer och frodas, så fort de vågar sig utanför hönshuset blir det storstädning där inne. Nya tuppen har gjort sig hemmastadd också och hönorna verkar trivas med honom.

Kaprifol har återigen visat att hon nog ändå är en vuxen häst! Jag red ut en sväng i måndags kväll och vi träffade återigen på kossor, och den här gången ystra kalvar som skuttade omkring. Men Kaprifol tog det riktigt bra. Hon går dessutom numera bara med en hagkompis då ju ponnyerna går i en egen hage och den tredje hästen (Anna) tyvärr fick vandra vidare i måndags. Hon har haft långvariga problem med bland annat artros i framknäna och nu hade det blivit så pass illa att det inte fanns så mycket mer att göra. Så när Mille reds i tisdags fick Kaprifol vara ensam i hagen, och även detta tog hon med ro. Skönt att se då hon ju faktiskt väldigt sällan blir ensam i hagen, nu såg hon ju ponnyerna på avstånd, men ändå. Pluspoäng! Tre nya hästar är som sagt på väg in, men det dröjer nog två månader ungefär på grund av uppsägningstid i förra stallet, så i år har vi bete i överflöd. Jag passar på att låta vinterhagen vila ordentligt, den betas ju annars även på sommaren.

Badrums-”hålet” har fått lite spackel också, det går väldigt långsamt där inne som ni ser, det är ju ont om tid generellt och mycket som ska göras ute. Men en liten bit i taget!

Axels föräldrar har börjat rensa ut grejerna i den blivande sadelkammaren och jag och Axel har funderat lite på hur vi ska inreda där inne. Kaninerna har fått en ny hage och grisarna anländer om tre veckor. Lite senare än vi tänkt, men vad gör det!

I dag hade Axel tandläkartid strax efter sju så jag åt frukost med barnen och lämnade Loke på förskolan innan Axel bytte av mig här hemma och jag kunde gå en trappa ner till jobbet. Mysigt att göra det igen! Loke ville såklart cykla men jag och Nora tog barnvagnen. Loke var jätteduktig och cyklade långsamt så jag hann med (annars är det full fart som gäller helst!) och han höll sig fint intill kanten också. Han levlade självmant upp till en modell större cykel tidigare i veckan efter att ha längtat och längtat, och han bevisar gång på gång att han klarar den utan problem.

Axel har haft möte med vår redovisningsfirma också och gått igenom skatt och moms och allt sånt, lite glad att jag slapp! Så ja, det händer grejer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.