Pigg liten ponny

I onsdags var hovis ute och verkade hovarna på hästarna, det var första gången sen Assims fång och glädjande nog kunde han inte se några ”spår av fången” i hovarna, vilket stärker tron på att det var ett väldigt lindrigt anfall vi drabbades av. Skönt! Därav har jag nu utökat motionen på den lille ponnyn och han kunde nog inte varit nöjdare med detta. I onsdags kväll fick han följa med mig och Kaprifol ut på en 4km hand-hästrunda i lugnt tempo. Jag hade tänkt skritta hela vägen i princip men Assim tog lite egna initiativ till högre gångarter ett par gånger så jag och Kaprifol hängde med på tåget.

När vi var på hemväg satte han av i full trav och när jag och Kaprifol hängde på satte han av i galopp, haha. Kaprifol hade fullt upp med att ens hänga med. Jag hade honom ju i lina så jag lät honom hållas en liten stund innan jag ”tvingade ner tempot”.

Igår fick han en promenad med lite trav på gärdet och i helgen tänkte jag att jag och barnen tar en lugn sväng med vagnen, var ju riktigt länge sen nu! I helgen är vi utan pappa som ska åka norrut lördag-söndag, så det passar ju fint med lite extra ponnymys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.