Inget Kapriföl ännu

Idag var det dags för dräktighetskoll för Kaprifol, på 18 dagar efter inseminering. Eftersom inseminering inte gav så stort hopp blev jag inte förvånad över att det inte fanns någon blivande fölis där inne. Men tråkigt ändå! Lite positivt var ju dock att hon var gott och väl inne i nästa brunst och redo för inseminering redan i morgon igen. Däremot ser det fortfarande lite ”konstigt” ut där inne, med väldigt hög ägg-aktivitet men låg ”brunstaktivitet” i livmodern; Hon hade två stora ägg (ett 60mm och ett 40mm), hon var öppen men hon saknade brunstödem, vilket talar lite emot varandra. För att få lite mer svar på status togs ett bakterieprov i livmodern för att se om det ligger nån infektion och stör. Preliminärt kommer svar på onsdag, och då kan man i så fall behandla även om hon är inseminerad i morgon.

Så Kaprifol blev återigen lämnad där borta i Kinnarp, och jag hämtar henne på fredag igen (högst troligt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.