Orden bubblar ut

Nora har ju alltid varit en ganska högljudd tös men det har kanske inte kommit så mycket ord, utan mer ljud. Och de orden som hon haft har varit olika varianter av samma ord i princip. Men nu har det verkligen släppt för henne och det kommer nya ord hela tiden och hon sätter plötsligt ihop ”meningar” på tre-fyra ord. Hon har mycket att berätta! Både ”historier” och åsikter, hehe. Det roligaste är när hon berättar att hon fick fårbajs på sina nya skor. ”Mamma! Bää-äää, bajs, haa-aa! Haa-aa är skor förresten, om ni inte hängde med. Andra nya ord/meningar är ”mamma jobba, hej rå!” Komplett med vinkning ofta. Hon sa Nora för ett par dagar sen, jag har dock inte hört henne säga det igen.

När jag eller Axel ska gå ut och försöker säga till henne att jag kommer snart tillbaka, jag ska bara hämta den grejen, eller göra det, då kommer hon genast springande och skriker JA ME, JA ME, JA ME. Och ja, då får hon väl följa med då. Häromdagen skulle Axel åka bort till Pär och lämna ett brev och båda barnen skulle promt med, haha. Nora älskar att åka bil, eller AU-AU som hon säger (auto på holländska).

Under tisdagen var Axel och barnen på Borås Djurpark hela dagen, tillsammans med Lokes bästa kompisar Elsa och Frank (+ deras mammor och småsystrar). Det hade varit väldigt lyckat, vi åkte från Borås samtidigt och möttes upp på pizzerian i Fristad. Nora var helt slut och togs sovande ur bilen, sov genom mat-beställningen och stoppades sovande tillbaka i bilen, hehe.

När vi kom hem blev det lite liv i henne och hon stoppade i sig några matbitar i alla fall. Efteråt tog vi en gemensam promenad ner till fåren och tittade till dem. Loke cyklade och Nora åkte på Assim. En mysig promenad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.