Tävling – tipspromenad

Det fortsätter att poppa upp lite roliga online-tävlingar med häst, och för någon vecka sen kom det upp en ”sommartävling” av samma organisatör som anordnade den tävlingen jag var med i där jag red ett gäng mil. Den här gången kände jag att tävlingen passade Loke lite bättre, så jag frågade om han ville vara med, och det ville han!

Tävlingen består av ett obligatoriskt moment och två valfria, och igår körde vi på med det obligatoriska momentet, nämligen en tipspromenad. Det fanns olika svårigheter på tipspromenaden och jag valde såklart den lättaste till Loke. Det var tio frågor och frågorna kom var 100:e meter i en app i telefonen.

Jag kommer ihåg åtta av de tio frågorna och de löd:
Vad heter hästens fot?
Hur många ben har en häst?
Vad heter hästens bebis?
Kan hästar ha blå ögon?
Vad har man på huvudet när man rider?
Vad har hästen på huvudet när man leder den?
Vad heter hästens man och svans med ett annat namn?
Vad kallas en tjej-häst?

Det fanns tre alternativ på varje fråga, men jag läste faktiskt bara upp dem på några av frågorna för han kunde frågorna ändå. Sicken kille va! Han fick 9/10 rätt och den frågan han hade fel på var den med blå ögon, han var tvärsäker på att hästar inte kunde ha blå ögon så det får jag ju visa en bild på, haha.

Huvudsaken var ju dock att ha roligt, själva poängresultatet spelar ingen roll i den här tävlingen, man skulle bara göra momentet. Men det var en rolig grej! Kanske provar vi på nästa nivå också, då är det 2 km och någon extra fråga tror jag.

Efteråt ville Loke ge Assim en dusch, och det var ju rätt varmt så det tyckte nog ponnyn var ganska skönt.

Ett av de valfria momenten i tävlingen handlar just om vatten, men jag har en helt annan idé till vad vi ska hitta på för bus där…

1 tanke på “Tävling – tipspromenad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.