Kapriföl #3

I förmiddags lämnade jag Kaprifol återigen på seminstationen, i morgon är det dags för inseminering och försök nr 3 till ett Kapri-föl. Hennes livmoder var ”jättefin” och ett ägg hade tagit ledningen i tillväxten och var nu 37 mm.

Medan jag var där anlände mormor till oss och när jag kom hem hoppade vi in i bilen och åkte ner till sjön. I denna värmen fanns det inget bättre att göra än att blöta ner sig! Sen hem igen och ta in Assim i stallet för hovis-besök! Kaprifol missade ju sin pedikyr tyvärr, men vi löser det på annat sätt.

Sen blev det lunch och lite innelek medans eftermiddagens störtskurar avlöste varandra där ute, ihop med lite muller på avstånd. Vi har sprungit upp och ner för källartrappan oräkneliga gånger också, för det är full kläckning av kycklingar där nere! Igår bestämde nämligen vår dumma höna (som vi borde nackat för länge sen) att det var en bra idé att lämna äggen i hönshuset trots att de höll på att kläckas. Hon kanske tänkte gå tillbaka men eftersom hon ändå är en värdelös mor bestämde jag mig för att lägga äggen i kläckaren i stället. Och det dröjde inte länge förrän första kycklingen var ute! Nu är det sju pigga krabater där nere och fortfarande två ägg som har hålslag, så det blir ett stort gäng. Alla är svarta och har i princip lika dana ljusare fläckar på vingarna så vår nya tupp verkar inte ge någon större spridning färgmässigt, haha! Men vi får se, det kan ju ändra sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.