Visingsö

Igår kväll klurade vi på dagens aktivitet, eftersom det skulle regna. Ett av våra ”semestermål” visade på uppehåll så vi bestämde genast att vi skulle satsa och åka! Så efter frukost och tillsyn av alla djuren åkte vi iväg till Gränna. Väl där lämnade vi bilen, tog färjan över till Visingsö och hämtade ut våra förbokade cyklar och cykelvagn. Innan vi cyklade iväg åt vi hamburgare och korv till lunch.

Vi började sen norrut för att se oss lite om och klättrade upp i ett kyrktorn och fick en fantastisk utsikt (efter en svettig klättring).

Därefter vände vi helt om och cyklade till sydspetsen (ca 8km). Båda barnen passade på att ta en power nap i vagnen! De vaknade därför pigga och glada framme vid Visingsö Borgruin, ”Sveriges äldsta kungaborg”. Här klättrade vi runt en stund och blickade ut över vattnet.

Sen cyklade vi vidare genom fin lövskog, tillbaka mot hamnen men stannade till vid Persgården för lite fika och lek. Utbudet på glass och lek var dock litet, så vi tog bara kaffe och Festis innan vi cyklade vidare till hamnen. Där lämnade vi tillbaka cyklarna och köpte åkband till Loke på leklandet. Nora fick två biljetter så hon kunde åka några av grejerna. Karusellen först!

Jag försökte få Nora att sitta med Loke i båten, men fröken skulle minsann sitta på hästen!! Och det gjorde hon så bra så! (karusellen gick långsamt, det är Noras egen fartvind vi ser här, när hon studsar fram i trav).

Loke åkte brandbil…

Och körde grävmaskin (ivrigt påhejad av Lillasyster som såklart också vill göra allt).

Grisetåget kunde de åka tillsammans!

Till sist hopade Loke lite i en hoppborg och sen tog vi paus för glass. Inte vilka glassar som helst heller.

Utan glassar från ett glasscafe där man fyller bägaren själv med mjukglass och kulglass i alla smaker och sås och strössel och sorbet och godis!

Fulla i magen av all glass tog vi oss ner till färjan och åkte över vattnet igen!

Vid bilen lämnade vi in alla regnkläder vi släpat på för att hålla regnet borta och tog med oss barnvagnen i stället. I Gränna måste man ju köpa polkagrisar! Nora grymtade som en gris genom centrumgatan och letade nog efter vanliga grisar. Men med Lokes hjälp hittade vi snart det vi ville ha. Ytterligare lite promenad senare satte vi oss på en restaurang vid vattnet och beställde in mat och dryck.

Vi hann äta ganska mycket innan Nora fick myror i brallorna så när jag ätit klart tog jag med mig barnen till stranden utanför restaurangen. Och ganska snart kom det bajs i pottan, så kanske var det en bidragande orsak till myrorna (även om hon ofta har myror i brallorna ändå, hehe). Lite bad för barnen avslutade i alla fall den här härliga semesterdagen!

För sen torkade vi barnen och hoppade in i bilen och körde hem!

3 tankar på “Visingsö

  1. Wat leuk echt genieten, ook om het zo te mogen lezen en zien !!! Lieve groet en nog een fijn vervolg van de vakantie oma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.