Ponnylösdrift

Ni vet den där känslan när man har planerat ett par timmars arbete på ett projekt, och så hinner man inte ens hälften av det man trodde man skulle hinna? Jo idag har det varit precis tvärt om!

Förmiddagen gick åt till ridning av häst och lite smågrejer, men efter lunch lämnade vi av barnen hos Oma och Farfar och kavlade upp ärmarna. Nu skulle projekt Ponnylösdrift inledas lite mer på riktigt! Redan igår anlände ett litet lass grus inför dagens arbete. Även det gick ju väldigt smidigt, vi tänkte koppla kärran och åka och skyffla men så blev det så här i stället!

Man kan ju inte annat än älska maskiner ändå.

Så vad gjorde vi idag då? Jo vi började med att mäta ut storleken på ligghallen och den landar på 5x5m.

Sen grävde vi en ränna där väggen ska stå.

Fyllde botten med grus.

Och byggde en låda.

Vi la i armering också och det var ungefär hit jag tänkte att vi skulle hinna idag. Vi sneglade på klockan som visade 16.00. 17.30 skulle vi få middagen serverad och därefter skulle Axel på jakt-möte, så vi hade inte all tid världen, men nog skulle vi hinna på 1.5h? Vi kör! Sa vi och nästan sprang och hämtade gamla Bettan, hinkar med cement, vatten och sladdvinda.

Som ballast använde vi både det som vi grävt ur rännan, och gruset som vi fått levererat. Vi blev lite svettiga ett tag så det såg ut som cementet inte skulle räcka, men det gjorde det! Det blev tillochmed en dryg halv skottkärra över så vi grävde snabbt ur en ruta vid hålet under dörren till den nya sadelkammaren, grusade botten och gjorde en fin liten ”betongplatta” där på marken.

Jag har ingen bild på vare sig betongen i ligghallen eller vid dörren, men här ser ni ”hålet” framför dörren som jag menar i alla fall.

Jag får ta lite bilder i morgon när det är ljust igen! För vi hann klart precis i tid, vi hann rengöra grejerna och duscha, men ingen bild togs. Kanske för att det ösregnade.

Men väldigt, väldigt trevligt att vi hann så här långt idag!! Nu ska betongen få härda och sen ska det in ett lass grus innanför ramen som sen paddas till en fin botten i ligghallen. Och väggar ska byggas upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.