Kolmårdens Djurpark

På fredagsmorgonen vaknade vi i goood tid innan det var dags för frukost, men till slut fick barnen lov att skutta genom korridoren till sitt livs första hotellfrukost. Den intogs snabbt och vi besökte lekrummet en stund innan det var dags för tandborstning och byte till badkläder.

Det var minst lika roligt att bada idag. Vi var först på plats så det ser lite folktomt ut, men det droppade snart in fler.

Vi avslutade med att värma oss i den varma bubbelpoolen. Det var inte precis kallt i det andra vattnet, men Nora blir snabbt kall ändå.

När vi duschat ordentligt efteråt gjorde vi oss och hotellrummet i ordning och det var dags att checka ut och packa bilen. Sen åkte vi runt djurparken till huvudingången där vi mötte upp Britt som ville hänga med oss den här dagen!

Så vi gick in i djurparken och började med att kika på alla djuren!

Det är en fin djurpark med oftast stora inhägnader och mycket växtlighet.

Efter en ganska tidig lunch åkte vi safarilinbanan, ingen kö eftersom alla andra åt lunch! Detta var nog min favorit under dagen, riktigt roligt att åka gondolen över djuren.

Man kom rätt nära djuren, men det kändes som att man inte störde dem på samma sätt.

Det tog ca en halvtimme att åka runt så när vi landade var det lagom att gå till delfinområdet och åka delfin-bergochdalbanan!

Loke var taggad på att åka och med hans lite försiktiga natur trodde jag nog att det skulle sluta i gråt men det var en kille med ett brett leende som kom tillbaka!

Sen kikade vi på delfiner och sälar och så var det dags att köa till vår förbokade delfinshow. Det var roligt att se, hoppande delfiner är ju alltid spektakulärt och de var riktigt duktiga. Sen kändes just deras bassäng (på andra sidan) inte som den roligaste tyvärr.

Efter delfinerna var framförallt barnen trötta och varma, så det passade bra att svalka oss med glass! Sen somnade Nora i vagnen och Loke längtade efter Bamses värld så vi gick ganska snabbt förbi aporna och savannen, och stannade till kort hos elefanterna. Men nu har jag redan skrivit så mycket så vi tar del två i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.