Strömavbrott

Mitt i barnens kvällstv slocknade hela byn och det blev kolsvart, både inne och ute. Med hjälp av mobillampans sken tände vi lite levande ljus och tog med var sitt upp till barnens rum där vi läste godnattsaga. Fanns inte mycket mer att göra än så liksom! Strax därefter kom strömmen tillbaka, bara för att slockna nån minut senare.

Nu har strömmen varit borta i 1.5 timme och man blir ju snabbt uttråkad. Det är för mörkt för att läsa bok, och så kul är det inte att pilla med telefonen en längre stund. Borde väl plocka fram nåt pysselaktigt, men det blir nog helt enkelt tidigt i säng.

På elbolagets sida står det att det är problem vid en mottagarstation här i närheten och ”Strömavbrottet kan bli långvarigt, bevara värmen i husen”. Tio minusgrader ute, så det är ju inga fönster öppna precis. Men vad är långvarigt? Två timmar? Fem timmar? Hela natten? Flera dagar? Ja vi får väl se. Jag tänker mest att vattnet i stallet lär ju frysa nu, jag har varit så glad att det hållit sig bra hittills, det blir så mycket mer jobb om det fryser! Men det kanske går att tina upp i morgon. Eller när vi nu får tillbaka strömmen. Time Will Tell!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.