Fredag

Det blev ju nästan en cliffhanger där, hur länge varade egentligen strömavbrottet!? Jag förstår att ni är otroligt nyfikna. I fyra timmar ungefär, var vi utan ström och med tio minusgrader ute blev det två grader kallare inne, så vi överlevde utan större bekymmer. Men ja, ena vattenkranen i stallet frös, dock oklartom det hade så mycket med strömavbrottet att göra egentligen för den gjorde det även i natt och då var det också dryga 10 minusgrader. Den är ju värmeslingad fram till själva kranen, som sen är ganska lång så det är i kranens ”hals” som den har frustit. Det har dock varit snabbt fixat med lite kokande vatten, som jag då kunnat ta från den andra kranen och hällt i vattenkokaren i stallet. Så inga större bekymmer! Men en lite bättre ”nattmössa” till vattenkranen står på att-göra-listan.

Det är ju det där med vatten som är krångligast när det är så här kallt, men vi har ju löst det ganska bra med de flesta djuren. Hästarna och fåren har en värmebalja och hönsen har en värmeplatta. Ponnyernas värmebalja beställdes för en månad sen men transformatorn är borttappad någonstans mellan tillverkaren och leverantören, så de har dubbla vattenbaljor med isolering i mellan än så länge. Det funkar OK tills vidare, men snart kommer ju även de ha värmebalja. Guld värt! Kaninens vatten fryser mest hela tiden, men tanken är ju att hon ska få byta hem så jag har inte brytt mig om att fixa nån form av värmeplatta till henne. Det tar dock emot att sälja henne, därav har det inte blivit av än.

Idag är det hemmajobb som gäller, och jag tänkte ta ut lite inarbetade timmar i eftermiddag och sluta tiiiidigt! Mormor kommer, och Axel kommer hem sent ikväll. Han är i Lovisagruvan sen i onsdags kväll. Så nu är det nedräkning till helg, inte många timmar kvar!

Bild från förra vinterns hämtning på förskolan med släde, kanske blir det så idag också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.