Snö på besök

Nu är det vintrigt igen ute, om än under en väldigt kort tid då det ser ut som att allt kommer regna bort under dagen och morgondagen.

Igår när jag hämtat barnen på förskolan passade vi därför på att utnyttja snön lite och Nora red på Assim och Loke åkte i pulkan bakefter. De var dock trötta efter dagen på förskolan och Nora blev snabbt kall så det blev en ytterst kort tur. Men alltid nåt! Jag gick ut igen när barnen somnat och mockade lösdriften och gick en promenad med hästarna under den stjärnklara himlen.

Axel pysslade lite med vår blivande höautomat till ponnylösdriften. Vi har ju hittills haft det så bra att någon av oss i stort sett är hemma så vi har kunna fodra de ”manuellt” men nu blir det mer och mer jobb på annan ort för Axels del så det börjar bli dags för att ha en lösning redo som kan ge åtminstone 1 mål om dagen.

Den första ”prototypen” är en soptunna där vi kommer såga bort botten med hjulen och sätta på ett lock så man kan fylla hö därifrån. Sen har vi köpt en liten manick som kopplas till en slags timer och ett batteri och vid ett visst klockslag drar manicken in en liten pigg, som då öppnar luckan och höet faller ut. Denna kommer vi sen fästa på väggen till ligghallen, på utsidan, och ha en liten låda under som höet landar i.

Det fungerade fint när soptunnan var tom, men sen visade sig tyvärr manicken vara för klen så den orkade inte öppna luckan när det låg en kudde där i, hehe. Väldigt tung kudde uppenbarligen. Men så vi letar efter en starkare sådan och testar igen för själva systemet är bra tycker vi. Timern som vi har kan man sen koppla till fyra olika soptunnor, för att kunna släppa mer mat, eller vid flera olika tillfällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.