Hällregn och översvämning

Var är den där Arken när man behöver den? Med frusen mark och regn hela dagen blir det enorma vattenansamlingar här idag, det är svårt att förstå hur mycket vatten det kan komma på en gång faktiskt. Vi har ju ett par halvdana lösningar för att ta hand om regnvatten från våra gårds-tak, men eftersom de är just halvdana gör de inte så stor nytta idagsläget. Den enda lösningen som fungerar är den där det går ett rör från stupröret på stalltaket, till ett dike. Men idag svämmade även detta över av allt regn. Vid ponnyernas lösdrift samlas en del av vattnet upp i en regntunna, som vi sedan leder ner med en slang i deras vattenbalja, men när det kommer så här mycket regn på en och samma gång blir den ju full fortare än vad det behöver fyllas på.

Vi har lite lösa planer om att grusa ”gårdsplanen” i år och då borde man väl antagligen passa på att lägga ner ett par rör från fler stuprör ut till något dike nånstans. Det finns ju inte riktigt något dike i dagsläget dock, men det är väl inte det svåraste att fixa. Eller någon slags dagvattenbrunn? Tål att kluras på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.