Produktiv dag!

Idag har vi fått flera små grejer gjorda här på gården. Vi började i förmiddags med att städa hönshuset och skruva isär studsmattan som inte var så glad efter senaste stormen. Den ligger nu i delar inne i ladan tills rätt säsong är här.

Axel har även fixat en ny brevlåde-bräda för oss och grannarna, den blåste ju omkull i stormen förra helgen. Sen blev det såklart pannkakor till lunch, hönsen värper fint med ägg nu!

Efter lunch ringde Tilda och ville testa på att ultraljuda våra tackor, hon hade fått låna ett ultraljud från jobbet. Det tackade vi inte nej till, sånt är ju roligt! Noah och Astrid hängde med hit också såklart, så det blev kusinlek och fika.

Och visst fanns det lamm i våra tackor, dock var de för långt gångna för att man skulle kunna se hur många det var. Cirkus sex veckor kvar tills det drar igång med lamning, så på måndag är det dags för klippning, de får en dos selen ikväll, årets vaccin för gasbrand är beställt och de ska börja få lite kraftfoder här framöver också. För vår del kan vi ju fundera på om vi kan sova lite extra i förskott kanske?

Under eftermiddagen blev det en ridtur på Kaprifol för min del, och höjden av lycka blev när vi stötte på ett perfekt nedfallet träd över vägen. Det flög vi över tre gånger innan vi red vidare hemåt, så kul! Hoppas det dröjer ett par dagar till innan någon med motorsåg får syn på det, så vi kan hoppa igen! Assim fick trava ett gäng varv på banan i longerlinan, jag och barnen skulle egentligen åkt ponnyvagn efter lunch men då kom ju Tilda och barnen i stället. Får bli en annan dag!

Dagen avslutades med hemmagjord pizza och lite lugnt i soffan. Nu har barnen somnat och Axel är ute och kvällsfodrar och stänger in fåren inför veckans frisör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.