En go söndag

Idag var vi uppe med tuppen i vanlig ordning, och äntligen är det bara en tupp kvar i hönshuset. När barnen somnat slaktade vi de sista sex från den sista kullen förra året, och nu har vi därför ”bara” sju hönor och en tupp kvar. Skönt, och alldeles lagom! Efter frukost åkte Axel och barnen till Oma och Farfar för att titta på OS i skridskor och jag red ut en sväng på Kaprifol med Assim som handhäst. Han var pigg idag och hängde med riktigt fint, och såklart hoppade vi över det där trädet idag igen!

När hästarna var ute i hagarna igen satte jag igång med att fylla Farfars kärra med brädhögen utanför fårhuset. Jag hann nästan klart innan Axel kom och hjälpte mig med det sista. Tippen är ju stängd på söndagar så tömma får vi dock göra en annan dag, gissningsvis nästa helg. Vi hade även en ”körlektion” med traktorn och balgripen eftersom jag kommer få köra en höbal till hästarna själv i morgon eller på tisdag medan Axel är i Lovisagruvan. Jag ställde in en höbal till fåren och lyckades riktigt bra om jag får säga det själv.

Sen åkte vi tillbaka till Oma och Farfar, där barnen fortfarande var, och åt våffellunch. När vi kommit hem lite senare var vi inne en stund, men sen insåg vi att klockan var ju faktiskt bara tre och det var trevligt väder ute så vi tog oss ut igen. Nora fick gunga och Loke lekte med vatten och is en stund. Vi fick även lite krattat i trädgården och Loke var väldigt hjälpsam att köra bort grenarna!

När vi var nöjda ute blev det strax middag, renskrubbning av barn och så en liten stund tv-tittande innan läggdags. Nu sover båda barnen gott, och Axel har hoppat in i husbilen och styrt den mot Lovisagruvan. Han är tillbaka på tisdag igen, och på onsdag är det jag som åker till Stockholm där jag blir kvar till torsdagen. Skoj vecka detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.