Dag två

Det fanns ju en stor förhoppning att barnen skulle vara så trötta efter gårdagen att de skulle passa på att ta sovmorgon idag, men det var väl ingen som blev förvånad när Nora slog upp sina små ögon klockan sex. Loke lyckades sova nån halvtimme till men sen var det full rulle i hotellrummet. Men då behövde vi ju inte fundera på om vi skulle äta gemensam frukost eller inte, nu hade vi gott om tid innan taxin skulle plocka upp Axel fem i åtta. Alla fyra åt sig ordentligt mätta på hotellfrukosten, Axel åkte till tv-huset och jag och barnen packade ihop våra saker. Efter utcheckning traskade vi upp till mitt jobb och lämnade vår packning så vi slapp släpa på den och så satte vi oss i en soffa och tittade på Axels two minutes of fame! Det blev ju tyvärr väldigt nerkortat på grund av allt som händer i Ukraina så hans andra ”framträdande” blev inte av och det första blev väldigt kort. Men men, kul ändå!

Efter detta hittade jag och barnen en buss som tog oss direkt till Skansen. Vi var där tjugo minuter innan öppning så vi fick frysa en stund innan vi fick komma in. Axel kom strax därefter och vi utforskade djurparken tillsammans. Järv och Lodjur, grisar och får, älgar och renar. Och lite annat. Vi gick även in på skansenakvariet och tittade på apor, fiskar, ormar och krokodiler. Det sistnämnda var nog det mest spännande då vi inte sett dem på någon annan djurpark.

Sen blev det lunch högt uppe i parken med utsikt över hela Stockholm och sen tog vi oss tillbaka in. Axel och barnen åkte till museet för att lämna tillbaka lite stenar och fika, och jag åkte till jobbet för ett möte och lite prat med folk i huset. Sen sammanstrålade vi igen vid halv fyra, då vi hoppade på tåget hem!

Hemresan gick bra, även om lillasyster gärna är lite högljudd emellanåt. Inte så att hon skriker eller bråkar men hon pratar så högt!! Hon har förövrigt sagt otroligt många roliga saker den här helgen och det är roligt att hon inte alls är så blyg som storebror är. I går på restaurangen till exempel, när servitrisen kom och skulle ta vår order sa hon högt ”Jag vill ha mat!”.

I morse var hon också väldigt bekymrad över att frukosten vi hade med oss i går ju var slut, så vad skulle vi äta idag? Även på tåget hem sa hon massa roliga saker som jag inte minns nu, hon var lite speedad och övertrött och det bara bubblade ur henne. Goa tjejen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.