Helgen stundar

Efter en ganska så intensiv vecka ska det bli lite extra skönt med helg! Sista helgen i februari dessutom, tiden går framåt. Några roliga saker har hunnit hända sen jag lyckades skriva sist! Nummer ett, braskaminen är beställd! Det blir den braskaminen vi hade planerat för, trots att vi inte var supernöjda med just handtaget när vi var i butiken och ”kände på den”. Men vi hittade ingen annan braskamin som vi gillade lika mycket som denna i framförallt storleksmässigt, så vi får överleva ändå. Nu håller vi tummarna för att installation blir av och går bra där nånstans april-maj.

På äggfronten händer det lite kul också, nu är i princip alla hönor (7) igång och lägger ägg så det finns flera att hämta varje dag. Det gör ju att äggkartongerna snabbt fylls, men efter att jag ”råkat” nämna detta på jobbet har vi plötsligt inget överskott kvar. Det är stor efterfrågan på gårdsägg! Så då kanske man skulle ha några fler hönor i alla fall…? Sagt och gjort, jag har köpt 10 stycken avelsägg och i går startade jag kläckmaskinen och hoppas på några blivande hönor om en månad. Det är faktiskt inte Hedemora-ägg, som är den rasen vi har i dagsläget utan två andra raser som lägger gröna och chokladbruna ägg. Nämligen Silverudds Blå och Kopparmaran! Det ska blir roligt att så småningom, om allt går smidigt, få lite ägg i andra färger och jag tror även att dessa höns kommer passa fint in i vår nuvarande flock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.