Sommartid

En stor milstolpe för våren har kommit, sommartiden är här! Även om jag ogillar själva byte av tid, älskar jag att eftermiddagarna/kvällarna blir ljusare.

Så vad har hänt den senaste veckan då? Jag åkte ju till Stockholm på tisdagen där, och var kvar till onsdagen. Det var en bra resa och en del grejer som borde blivit gjort för länge sedan kunde tickas av. Roligast var ju för övrigt när jag var på väg till kontoret på onsdagsmorgonen och Axel ringde och berättade att det stod ett föl i ligghallen. En av våra inackorderade hästar var ju dräktig, men hade ca två veckor kvar till fölning men fölet bestämde sig uppenbarligen för att det var dags att komma ut. Och bra var nog det för det var en stor och välväxt tjej. Typiskt att hon skulle passa på när jag inte var hemma, så jag fick nöja mig med att kika på dem när jag kom hem på kvällen. De fick bo inne i ett par dagar och ”lära känna varandra”, det är stoets första föl och det tog ett par dagar innan digivningen fungerade helt. Nu går de ute dagtid i en liten egen hage bredvid paddocken och igår sprang den vida loopar runt sin mamma och bockade och busade, så himla söt.

På fredagen hämtade Axel barnen på förskolan och åkte hem till sina föräldrar för bad i tunna. Jag kom hem en stund senare och tänkte passa på att motionera hästarna innan jag joinade till middagen i Frinnestad, jag tänkte jag skulle rida Kaprifol och ta med Assim som handhäst. Men precis när jag plockat in hästarna kom Eva och Björn, och de hade bara en häst att ta hand om idag så vi bestämde oss att göra sällskap. Björn fick testa Kaprifol och jag satte vagnen efter Assim, och Eva red sin Maggie. Vi tog rundan via Sällerhög och travade på en del. Assim knatade på för glatta livet för att hänga med de lite mer långbenta hästarna så han fick en bra runda i kroppen.

Helgen har varit fantastisk! Vi har tagit det ganska lugnt, men ändå fått gjort en del smågrejer. Axel har sågat sly runt den blivande hagen vi ska bygga bortanför vinterhagen, tvättberget är borta och en del ogräs har blivit rensat. Vi har även fixat boxdörren i stallet som varit trög att stänga länge, och lagat ett av stagen som lossnat. Vattenslangen är numera upphängd ordentligt och så gjorde vi en föl-hage till Makeit och hennes föl så de slapp gå på ridbanan. Barnen har fått leka med kompisar båda dagarna också. På lördagen var Axel och barnen nere hos en familj som vill ha får på sin mark i sommar. Yngsta sonen är jämngammal med Loke så de lekte lite medan hagarna kikades på. Jag var kvar hemma och passade på att rida ut en sväng.

Under söndagen kom en av de bästa kompisarna Otto och Ebbe över med sin mamma och barnen lekte cowboys i trädgården med sina puffror. Och så kikade vi på alla djuren också såklart! Än har vi inte fått några fler lamm, men nu börjar det ju närma sig igen, statistiken säger fredag men nog är både Blondie och Vitnos helt sprickfärdiga så kan ju bli någon dag tidigare också. Blondie ser ut att ha tre lamm även i år.

Några minuters innelek blir det här och var också, och Nora drar sig direkt till sitt fina stall och leker.

Väldigt svårt att få på henne andra kläder än denna klänningen också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.