Fler lamm

Nu har vi kommit in i andra omgången av lamningen! Igår fick Dimma sitt första lamm i rasande fart. Axel tittade till dem vid tio och inget var på gång, Elin hade varit där inne strax före halv och kvart i elva var lammet ute. En pigg och fin kille!

Idag var det tydligt att det var Blondies tur att lamma och eftersom hon troligtvis hade tre i magen var det extra spännande. Vi hade koll i kameran under förmiddagen och vid tolv fick vattnet. Jag hade vakten över lunchen och sen kom Axel hem från Göteborg med ett lass borrkärnor. Det hände dock inte så mycket mer än att första fosterblåsa än tittade ut, trots att tiden tickade på. Så Axel kände efter och då låg ettan med rumpan först och kom inte längre. Kvickt fick den vändas på och Axel hjälpte Blondie att få ut alla tre lammen. Pigga och krya alla tre eftersom de fick snabb hjälp.

Sex tackor kvar som ska lamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.